, ,

Desperta i Acció! Forma’t per dinamitzar espais comunitaris d’Art i Natura

Fomentant la consciència ecològica a través de l’art, connectant persones i espais verds.

T’interessa conservar i donar valor a la natura en zones urbanes i entorns naturals? T’agrada participar en activitats artístiques? Vols implicar-te en processos de desenvolupament comunitari? Si la resposta és sí, et presentem el Programa Desperta i Acció, una formació innovadora que combina teoria i pràctica amb tres mesos d’assessorament personalitzat. Amb l’objectiu impulsar i dinamitzar projectes comunitaris, d’educació i sensibilització mediambiental basats en el trinomi “salut, art i natura“, mitjançant disciplines artístiques en espais verds de Barcelona.

La connexió amb la natura és una eina molt valuosa per a promoure el benestar emocional i la nostra salut. A mesura que les ciutats creixen i els espais naturals es redueixen, la necessitat de protegir i preservar aquests espais, especialment en àmbits urbans, es fa cada cop més important. El Programa Desperta i Acció reconeix aquesta necessitat i ofereix una metodologia innovadora que fusiona l’art i l’activisme ambiental.

Metodologia “Desperta, art i natura”

La metodologia Desperta, art i natura, desenvolupada al llarg dels 5 anys, ofereix un enfocament únic que combina l’art, la salut i la sensibilització ambiental. Reconeix el potencial transformador de les expressions artístiques en la generació de consciència, la participació ciutadana, així com la millora del benestar emocional i la millora de la qualitat de vida. La nostra missió és connectar les persones amb la natura mitjançant l’art; donant a conèixer el seu entorn i generant un espai de reflexió compartida, de calma i benestar.

Què oferim?

A través d’aquest curs intensiu coneixeràs la biodiversitat urbana i el valor dels entorns naturals, descobriràs tècniques artístiques i aprendràs recursos i dinàmiques per desenvolupar activitats d’educació mediambiental en aquest àmbit. A més, mitjançant un assessorament personalitzat, t’ajudarem a crear un projecte participatiu al teu barri. Aquest projecte promourà la sensibilització mediambiental, col·laborarà al benestar de la comunitat i vetllarà per la sostenibilitat dels espais verds més propers a través de processos creatius.

Calendari

Aquest programa consta de diverses fases:

  • Formació intensiva: Divendres 27/09, de 16 a 20 h al Jardí del Silenci, i dissabte 28/09, de 10 a 18.30 h a l’Aula Ambiental Bosc Turull.
  • Sessions pràctiques: volem facilitar la conciliació d’horaris, per tant les dates i espais verds comunitaris de Barcelona a confirmar amb el propi grup de participants.                                    Proposta actual: dimarts i dijous: 3, 8, 10 i 15 d’octubre de 17.30 a 19.30 h .
  • Desenvolupament i acompanyament de projectes: Fins al 31 de desembre de 2024, amb 10 h  de suport i assessorament individualitzat (en línia i presencial).

Equip docent:

Irene Cervera Buisán: consultora i gestora de projectes en el sector de l’educació ambiental, social i cultural. Especialitzada en la coordinació i facilitació d’accions en l’àmbit de la salut, art i natura. Presidenta de l’associació animal latitude, i coordinadora del projecte Desperta, art i natura.

Aurora Portillo: il·lustradora, artista, ha comissariat diverses exposicions, impartit tallers educatius i actualment s’està formant en Pedagogia Verda. Membre de l’equip del projecte Desperta, art i natura.

Clara Gassiot: comunicació i gestió de projectes vinculats a la cultura, la creativitat, l’acció social, el medi ambient i el turisme. Membre de l’equip del projecte Desperta, art i natura.

Montse Masó: infermera i ambientòloga. Investigadora Pre-Doc. Coordinació projectes RECETAS i CRONISOL. Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Institut de Recerca i Innovació en Ciències de la Vida i de la Salut de la Catalunya Central. Col·laboradora de l’associació animal latitude.

Noemí Magre: consultora social, especialitzada en el disseny i avaluació de projectes, captació de Fons públics i privats, Plans estratègics i d’Igualtat, Formació en l’àmbit social i Gestió de projectes d’ESS (Economia Social i Solidària). Col·laboradora de l’associació animal latitude.

Sergi García: responsable de projectes de biodiversitat urbana de l’entitat Galanthus Natura. Treballa per a l’Ajuntament de Barcelona en els projectes de conservació de fauna i flora.

Helena Minuesa: tècnica de cultura al Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona (Gerència de Cultura).Especialitzada en el disseny de propostes culturals que parteixen de l’accessibilitat i l’equitat social. Docent especialista en didàctica del patrimoni i Acció cultural per a la transformació social per a l’Escola EFA (ACELLEC).

Xavi Campos: Assessor en projectes i iniciatives de diverses institucions educatives, socials i culturals. Especialitzat en temàtiques vinculades al desenvolupament cultural comunitari i la transformació social.Director de l’Equip de Gerència del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

Inscripcions i més informació

Si vols unir-te a aquest programa transformador i ajudar a fer de Barcelona una ciutat més verda i conscient, inscriu-te ara al Programa Desperta i Acció. Per a més informació et pots descarregar el PROGRAMA  o contacta’ns directament a info@despertaartinatura.com

Vine a descobrir com l’art i la natura poden transformar la teva vida i la teva comunitat. Participa en el Programa Desperta i Acció, aprèn la metodologia Desperta, art i natura i converteix-te en agent de canvi!

Aquest projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Jardí del Silenci, i la col·laboració de la SCEA (Societat Catalana d’Educació Ambiental), Aula Ambiental del Bosc Turull i el CEESC (Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya).

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *